Sektori i Promovimit

Që nga viti 2009, Sektori i Promovimit shpallë konkurs për projekte nga fushat e ndryshme të kulturës. Projektet e përzgjedhura  nga  Komisioni mbështeten me një shumë të caktuar mjetesh për realizimin e tyre.

Çdo vit mbështeten mbi 100 projekte nga fushat e ndryshme të kulturës. Ndër projektet që mbështetem janë edhe disa manifestime të cilat tashmë tradicionalisht i mbështetë ky sektor.

Objektivat e sektorit të promovimit:

  • Të siguroj një mbështetje të vazhdueshme për aktivitetet kulturore dhe vlerat kulturore në të gjitha fushat e kulturës.
  • Të mbështes krijimtarinë kulturore dhe shprehjen e saj nëpërmjet të gjitha institucioneve kulturore, shoqatave, bashkësive dhe individëve.
  • Të mbështes promovimin e artistëve vendorë.
  • Të mbështes dhe promovojë kushtet më të mira për shkëmbime ndërkulturore në Kosovë dhe jashtë.
  • Të rris dhe forcoj kapacitetin për promovimin e artit dhe kulturës së Kosovës në nivel ndërkombëtar.
  • Të rris dukshmërinë dhe përhapjen e promovimit të kulturës në Kosovë dhe jashtë.
  • Të promovojë dhe shkëmbejë punët dhe nismat artistike, brenda Kosovës dhe jashtë
  • Të përshpejtojë procesin demokratik dhe të kontribuojë për shoqërinë pluraliste, duke shfrytëzuar shkëmbimin e veprave dhe nismave artistike si ura ndërkulturore brenda Kosovës dhe jashtë.
  • Të mbështes pjesëmarrjen e bashkësive të ndryshme në promovimin e aktiviteteve dhe ngjarjeve kulturore dhe multikulturore. 

Projektet e përkrahura me konkursin e muajit Janar 2012

PROMOVIMI

1. Lamtumirë për meloditë e Muharrem Qenës
2. VEPRIMTARIA VJETORE E P.E.N QENDRA E KOSOVES 2012"
3. "FLAKADANI I KARADAKUT 2012"
4. "Qamili I vogël"
5. Ditët e humorit "'DRENASI 2012"
6. Pjesëmarrje në festivalin kombëtar 'Këngë Jeho 2011'
7. Oldtimer Fest Kosova 2012' Oldtimer club Prizren
8. Shqiponjat e Medvegjës'
9. Gillespie'- turneu Ballkanik
10. Kultura pejane ndër vite'
11. Artizanatet në artin bashkëkohor' - Qendra e gruas "Dera e hapur'
18. Femra në media
19. Botim i revistës 'Jeta e Re "
20. "Festivali i Alpeve Shqiptare në Pejë'
21. Lulekuqet e prillit 2012'

ARTET MUZIKORE

1. Gala Koncert i Ansamblit profesional "Rexho Mulliqi'"
2. Festivali I poezisë dhe muzikës krijuese në Diasporë
3. "20 vite me Xixëllonjat"
4. "Cikli i ngjarjeve kulturore 2012"-'Post Tingujt e flautës"- Fryma e Re
5. "Projekt për shënimin e 45 vjetorit të AKV Kastriotët"
6. Violina A Shqiptare' Shkelzen Doli
7. Rock per Rock' OJQ Rock për Rock
8. Festivali Folklorik" Hasi Jehon" SHAK "Malsori"nga Gjonaj
9. "Organizim i Kuvendit te VI Folklorik" SH.A.K Kastrioti & Integrimi Etnokulturor
10. Shkolla e Baletit "Mjellma" Studio Mjellma
11. Festival Chopin PianoFest 'Prishtina 2012"
12. Solo Koncert për Piano'
13. Shoqata e pianistëve të Kosovës.-'Bella Arte'
14. Festivali Folklorik 'Kushtrimi i Karadakut'- OJQ Ngo
15. ReMusica 2012'
16. "Cicërimat Buzë Ibrit 2012" Shoqata e Muzicientëve Mitrovicë
17. "Shpirti I Muzikës Shqiptare"
18. "Festival Anadrina Jehon 2012-Shoqata Kulturore Artistike Anadrin
19. Pjesëmarrje ne garat nderkombëtare për pianistë te rinj ''Zllatko Grosheviq" Zagreb
20. Kosovarja Këndon'- 40 vjetori DKRS- Ferizaj
21. Koncert solistik simfonik në Prishtinë'
22. KosovaArt' -OJQ Fryma e re
23. Lyra Fest' OJQ Neo musice
24. Program me melodi instrumenetale me instrumente frymore tradicionale'
25. Te kendojmë me hare' - Viva la muzika
26. Hareja 2012'
27. Koncert pranveror me vihuela'
28. Koncert recitali I flautistes dhe sopranos Marigona Qerkezi'
29. Koncerti i Kompozitorëve të rinj'
30. Edhe ne duam te kendojmë'
31. Rapsodia Shqiptare'- Skenderaj 2011
32. Koncert recital me krijimtari koreografi të Haki Mulliqit '
33. Pjesëmarrje AKV"Lipjan" në Festivalin ne Durrës
34. DAM 2012' Festivali Ndërkombëtar i Muzikantëve të Rinj
35. Fëmijët e gëzuar'- Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport
36. Stine koncertore 2012-2012- Nikete Dardani'
37. Pjesëmarrje ne festivalin folklorik nderk. Skupi 2012'
38. Elegji '
39. Festivali folklorik "I Këndojmë Lirisë"
40. Kaçaniku 2012' FSHAKA Kaçaniku
41. Prishtina Jazz Festival 2012'
42. Garat Internacionale të muzikës klasike''-ArsKosova
43. Paisje me garderobë "Shote Galica" Drenas MONOGRAFI
44. NGOM FEST PRIZREN
45. KOSOVA -FEST i Muzikës

TEATRI - SHFAQJE TEATRORE

1. "Pjatë prej drurit"- Edmond Moris
2. "Sikur kjo të ishte shfaqje'
3. Teatri ODA'-2012
4. FESTIVALI TRADICIONAL I KOMEDISE", Teatri 'Sandër Prosi'
5. "Ah Karmela'-Teatri 'Dodona'
6. "MonoAkt" 2012- Shtëpia Teatrore Filmike AKT
7. Realizimi i katër premierave teatrore për vitin 2012'- Teatri profesional "Adriane Abdullahu"
8. Festivali i Teatrove Ferizaj-Teatri profesional "Adriane Abdullahu"
9. Eh,EH Xhuliet'
10. Teatri Profesional i Mitrovicës
11. Festivali Ambiental Teatror "Teatri Ndryshe"
12. Etnofesti'
13. Këngëtarja Tullace "Teatri "Dodona"

EKSPOZITAT

1. Ekspozitë në Institutin Albanologjik
2. Edicioni IV -Instituti i pavarur artistik Galeria:"Exportart 40"
3. Plejeda e Artistëve Ndërkombëtarё, Prishtinë
4. Ekspozitë tel 044-143-830
5. Ekspozitë personale në GAK-Tiranë
6. 100 vjetori i Pavarësisë se Shqipërisë
7. Lobim-Art
8. Bienali i vizatimit
9. Koloniia e artistëve figurativë dhe aplikativë'
10. Espozitë' personale e Visar Mulliqit në Shqipëri
11. Ekspozita tematike "Kompleksi Monumental i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit'
12. Pristina Print Bienale 2012'
13. Ekspozitë e artistëve të Pejës
14. Ekspozita e Pavarësisë 2012'
15. Kolonia a artit 'Festari 2012"
16. Ekspozitë "Kur jeta duhet jetuar"
17. O vendi im II
18. Festivali ndёrkombëtar i pikturёs' 2012, Prizren
19. "Kolonia e artisëve me karakter ndёrkombëtar'- Galeria e Arteve, Rahovec
20. Festivali Ndër. i Stripit dhe i Karikaturës "Prizreni 2012'"
21. Festivali i Artit, Prizreni 2012
22. "Ura me tri harqe" Qendra e Arteve
23. 'Botim i stripit në Kosovë'-OJQ Laboratori i Teknologjise Informative
24. Arti bashkёkohor dhe shoqëria e Re
25. Projekt Artistik Multi-diciplinar' Prishtinë-Shkup
26. Urban Art exchange - Prishtina mysafire nё Mannheim

FILMI

1. Dokumentari “Lojërat e traditës”
2. "Mundësi”TV program
3. Shfaqje teatrore "Sidi-tragjedi"
4. Film Doc. “Zejet aktive të zhdukura”
5. Doc për Liliana Çavolli-n
6. Festival filmit "Prifilm Fest"
7. Festivali “Një Botë 2012”
8. Dokumentar "Shtegetimi I Malësorit"
9. Festival i filmit "Hyjnesha në fron"
10. Festivali i filmit të shkurtër Nine Eleven
11. Festivali I filmit të shkurtër Shqip Fim Fest
12. Festivali ndërkombëtar i Animacionit
13. Film dokumentar kushtuar komandant Isuf Hajdar Bylykbashi
14. Festivali i filmit të shkurtër ETUTA
15. Edicioni i filmit të shkurtër SWIKOS
16. Festivali I filmit dokumentar dhe të shkurtër DOKUFEST
17. Dokumentar kushtuar dëshmorit Tahir Sinani
18. Giffoni Kosova Film Festival