Kryetari i Arkivave të Presidencës Turke Uğur Ünal vizioi MKRS-në

20.02.2024

Ministri Çeku ka pritur sot në takim kryetarin e Arkivave Shtetërore të Presidencës së Republikës së Turqisë, Prof. Dr. Uğur Ünal.

Bashkë diskutuan për marrëveshjen aktuale të bashkëpunimit në mes të Agjencionit të Arkivit Shtetëror të Kosovës dhe Kryesisë së Arkivave Shtetërore të Turqisë, punët e përbashkëta që janë bërë deri tani dhe planet për të ardhmen.

Shkëmbimi i përvojave për zhvillimin e arkivave shtetërore, rritja e kapaciteteve profesionale, digjitalizimi dhe shkëmbimi i dokumenteve ishin disa nga temat konkrete që u folën.

Në takim ishin të pranishëm po ashtu drejtori i Arkivave Shtetërore të Kosovës, Bislim Bislimi, zëvendës ambasadorja e Republikës së Turqisë në Prishtinë, Şeyda Çimeli Aydın, drejtoresha për politika zhvillimore në AShAK, Shpresa Mekaj, Hatixhe Mehmeti, zyrtare për dokumente të huaja në AShAK dhe Onur Canhas, këshilltar i ministrit Çeku.

Prapa