Katër vite pa ikonën e muzikës shqipe, Nexhmije Pagarusha

07.02.2024

Sot në katër vjetorin e vdekjes e kujtojmë artisten e pazëvendësueshme që dha aq shumë për artin, muzikën dhe kulturën e kombit tonë, Nexhmije Pagarushën.

Talentin që kishte, ajo e shfrytëzoi për të kultivuar këngën dhe muzikën e mirëfilltë shqipe, duke lënë kështu pas vetes një krijimtari aq të pasur artistike, plot 5 albume e 88 këngë që janë vlerë e çmuar e trashëgimisë së artit tonë muzikor.

Video: Performanca e Filharmonisë së Kosovës vitin e kaluar në Lisbonë. Vepra: Baresha e Rexho Mulliqit e intepretuar më parë nga Nexhmije Pagarusha.

Prapa