Përkujtohet Ahmet Brahimaj

07.05.2022

Sot në Teatrin Kombëtar të Kosovës u mbajt akademi përkujtimore për nder të Ahmet Brahimajt, një prej figurave kyçe të zhvillimit të baletit në Kosovë, fillimisht si pjesëtar i gjeneratës së parë të baletit dhe më pas si drejtor i institucionit të Baletit Kombëtar të Kosovës.

Në këtë ngjarje morën pjesë drejtori i Baletit Kombëtar, Sinan Kajtazi, balerini Rrustem Bajrami, përfaqësues të MKRS, familjarë e miq të të ndjerit, balerinë e artdashës.

Pjesëmarrësit kujtuan kontributin e tij jetësor në kulturë ndërsa u shfaq edhe një video që rrëfen veprimtarinë e Brahimajt. Akademia u përmbyll me një sekuence nga shfaqja \"Exil\" nga balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës.

Ahmet Brahimaj i takon gjeneratës që ka mbajtur gjallë kulturën e vendit tonë me rezistencë dhe devotshmëri.

E gjithë kultura kosovare dhe i gjithë populli i Kosovës e çmon dhe nderon punën e figurën e tij.

Prapa