Për nder të 28 Nëntorit, u zhvillua kampionati Goalball, për personat e verbër

28.11.2021

Sot u zhvilluan ndeshjet e kampionatit vjeshtor të Goalball-it, sport ky mjaft i popullarizuar në mesin e sporteve paralimpike që luhet nga personat e verbër, ndërsa rëndësia e këtij kampionati u shtua edhe më shumë me rastin e 28 Nëntorit, Ditës Kombëtare të Flamurit.

E pranishme në këtë ngjarje ishte Zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, znj. Daulina Osmani, e cila i përgëzoi organizatorët e këtij kampionati dhe uroi që ky sport të masivizohet edhe më shumë në të ardhmen tek vendi ynë.

Po ashtu të pranishëm ishin edhe kryetari i Federatës së Sporteve për të Verbër të Kosovës, z. Rinor Ymeri, kryetari i Shoqatës së të Verbërve të Kosovës, z. Daut Tishuki, kryetarja e Komitetit Paralimpik të Kosovës, znj. Njomza Emini dhe anëtari i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës, z. Avni Nuha.

Ndeshjet e sotme u zhvilluan në sallën e edukatës fizike të shkollës ShMLU \"Gjon Serreçi\" në Ferizaj, ndërsa pjesëmarrëse ishin skuadrat KG Mitrovica, KG Ferizaj, KG Prizreni dhe QBMK \"Xheladin Deda\".

Prapa