“Run for Sharr”

24.11.2021

Mbrëmë në Kino Armata është mbajtur shfaqja e dokumentarit “Run for Sharr”. Realizimi është bërë nga Fondacioni “Utalaya” dhe WWF Adria ndërsa është xhiruar në gusht të vitit 2021 gjatë maratonës 4-ditore me qëllim të mbrojtjes dhe promovimit të Parkut Kombëtar “Mali Sharr”.

Protagonistja e mbrëmjes, vrapuesja dhe alpinistja e njohur, Uta Ibrahimi, bashkë me alpinistë të tjerë, gjatë maratonës 4-ditore kanë kapur bukuritë e malit duke nxjerrë në pah pasojat e sjelljes së papërgjegjshme që kanë çuar deri në degradim të Parkut.

Uta Ibrahimi pas shfaqjes së dokumentarit tha që ai duhet të shërbejë për të mbrojtur Sharrin nga shkatërrimi që po i bëhet.

\"Ndërtimet në zonën e mbrojtur, ndërtimi i hidrocentraleve pa kurrfarë planifikimi, prerja e drunjve e gjuetia ilegale duhet të ndalen”, tha ajo duke bërë me dije se vetëm në 5 vitet e fundit janë prerë 20 mijë metra kub dru.

Në këtë mbrëmje morën pjesë edhe ministri Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca dhe zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Daulina Osmani.

Pjesëmarrja e ministrit Çeku dhe përfaqësuesve të tjerë të institucioneve në shfaqjen e këtij dokumentari vjen si përkrahje e projekteve të tilla përmes të cilave tregohet rëndësia e aktiviteteve rekreative në natyrë duke dhënë mesazh të qartë se mbrojtja e natyrës është qenësor për zhvillimin e një vend.

Prapa