MKRS mbështet me 100 mijë euro Federatën e sportit shkollor të Kosovës

17.11.2021

Sot është nënshkruar memorandum bashkëpunimi në mes të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Arsimit dhe Federatës së Sportit Shkollor të Kosovës.

Përmes këtij bashkëpunimi, Ministria e Kulturës mbështet financiarisht 100 mijë Euro Federatën e Sportit Shkollor të Kosovës.

Qëllimi është promovimi i sportit tek nxënësit përmes mbështetjes së organizimit të aktiviteteve sportive në shkolla. Gjithashtu avancimi, zhvillimi dhe masovizimi i sportit si fushë e interesit të veçantë publik e rregulluar me ligj.

Shuma që është ndarë do të jetë në funksion të realizimit të planeve dhe aktiviteteve të Federatës së Sportit Shkollor, konkretisht për organizmin e garave shkollore në Shkollat fillore të Republikës së Kosovës për vitin 2021 dhe deri në qershor 2022.

Marrëveshja është nënshkruar nga ministri i Kulturës z. Hajrulla Çeku, ministrja e Arsimit znj. Arbërie Nagavci dhe z. Ardian Telaku, Kryetar i Federatës së Sportit Shkollor e Kosovës, ndërsa në takim ishte e pranishme edhe zëvendësministrja znj. Daulina Osmani.

Prapa