Lajmet

Opera e Kosovës sjell premierën “Flauti Magjik”

17.03.2023

Muzika e bukur e Mozartit, që mbrëmë i ngërtheu 2 akte në një operë të vetme “Flauti Magjik”, bëri bashkë një kast artistësh nga Shqipëria, për të dhuruar një shfaqje të jashtëzakonshme muzikoremë shumë

Promovohet “Tingulli Magjik”, libër fëmijësh mbi operën

16.03.2023

Një libër i ilustruar për fëmijë nga autorja Abigejla Voshtina, plot informacione për operën, është promovuar sot në kuadër të EDU Operës, një program interaktiv për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme të muzikës në vend i mbështetur nga Ministria e Kulturësmë shumë

Memoriali për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës po jetësohet

16.03.2023

Si vazhdimësi e bashkëpunimit strategjik, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit sot ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” për konsultimin dhe hartimin e dokumentit narrativ mbi memorializimin e fëmijëve të vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës 1998-1999 në Kosovëmë shumë

Kosova mysafire e Portugalisë

15.03.2023

Për të thelluar njohuritë e artdashësve të huaj për identitetin kulturor të Kosovës, një sërë formash arti vendase do të shfaqen në kuadër të Javës së Kulturës së Kosovës në Portugali, nga 19 deri me 24 marsmë shumë

Fillon implementimi i programit Supershkollat 2023

15.03.2023

Zëvendësministrja e rinisë, Daulina Osmani, mori pjesë në ngjarjen e takimit të Supershkollave, të organizuar nga Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RYCO)më shumë

previous

1-5 Nga 20

next