Lajmet

Filluan ndërhyrjet emergjente në ndërtesat brenda Kompleksit Adem Jashari

31.12.2021

Vitin 2021 po e përmbyllim me një lajm shumë të mirë nga Prekazimë shumë

Miratohen dy udhëzime administrative në fushën e trashëgimisë kulturore

31.12.2021

Në kuadër të plotësimit të kornizës ligjore sekondare në fushën e trashëgimisë kulturore sot Ministri Hajrulla Ceku ka nënshkruar Udhëzimin administrativ, i cili rregullon procedurën e licencimit të personave fizikë dhe juridikë që kanë të drejtë të ushtrojnë aktivitete të gërmimit arkeologjik, projektimit dhe zbatimit të projekteve konservuese dhe restauruese, të mbikëqyrjes, hulumtimit dhe dokumentimit të aseteve të trashëgimisë kulturoremë shumë

Miratohen 4 akte nënligjore për funksionalizimin e Institucioneve të Kulturës

31.12.2021

4 Rregulloret përfshijnë:2 akte nënligjore të cilat definojnë hapat e parë të rëndësishëm për funksionalizimin e plotë të brendshëm të institucionit të ri të Operës së Kosovës ku përfshihen:më shumë

Takim me përfituesit e bursave në fushën e trashëgimisë kulturore

30.12.2021

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ditë më parë shpalli listën e përfituesve të bursave në fushën e trashëgimisë kulturore për studime jashtë vendit, në drejtime që konsiderohen deficitare në vendin tonë, me qëllim të investimit në kuadro profesionale në trashëgimimë shumë

Vizitë në Shoqatën e të Burgosurve Politikë

30.12.2021

Sot Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, ka vizituar Shoqatën e të Burgosurve Politikë, ku u prit nga kryetari, Hydajet Hyseni dhe anëtarë të tjerëmë shumë

previous

1-5 Nga 38

next