Lajmet

‘Ekspozita Bazë’ prezanton artefakte të rralla e të rëndësishme të kulturës e historisë së vendit tonë

23.02.2018

Eksponate të periudhave të ndryshme të trashëgimisë kulturore nga periudha e Neolitit e deri te Shpallja e Pavarësisë së Kosovës më 2008, janë prezantuar sot në hapjen e ‘Ekspozitës Bazë’ në Muzeun e Kosovës, e para e konceptuar si e këtillëmë shumë

Dëbimi i shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit, shkelje e të drejtës së shenjtë të pronës, nga ana e Serbisë

22.02.2018

Zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Burbuqe Bakija – Deva mori pjesë në hapjen e Konferencës dy ditore për shënimin e 140 vjetorit të dëbimit të shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877/78 e cila do të organizohet në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, ku u shfaq edhe një ekspozitë me titull “Dëbimi i Shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877/78”, përgatitur nga Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovësmë shumë

MKRS shpall konkursin për përkrahje të projekteve kulturore për vitin 2018

21.02.2018

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka bërë publike thirrjen për përkrahjen financiare të projekteve kulturore për vitin 2018 për organizatat e regjistruara si OJQ (sipas kërkesave të legjislacionit në fuqi për lirinë e asocimit në organizata jo-qeveritare në Republikën e Kosovës apo në shtetin ku është e koncentruar diaspora), si dhe individët, programi i të cilëve është i fokusuar në fushën e kulturësmë shumë

Ministri pa nga afër përgatitjet për ‘Ekspozitën Bazë’ në Muzeun e Kosovës

21.02.2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka vizituar sot Muzeun e Kosovës për të parë nga afër përgatitjet që po bëhen për ‘Ekspozitën Bazë’ e cila është e paraparë në kuadër të aktiviteteve të 10-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës dhe në të cilën do të ekspozohen artefakte dhe koleksione të objekteve të trashëgimisë dhe historisë së vendit tonëmë shumë

Ministri Gashi vizitoi shtandin e Kosovës në Festivalin e Berlinales

18.02.2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, po qëndron në Republikën e Gjermanisë ku po merr pjesë në edicionin e 68-të të Festivalit të Filmit “Berlinale”më shumë

previous

1-5 Nga 12

next