Biografia

Valdete Bajrami

Zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

E lindur në Gjilan, ajo kreu studimet universitare në Fakultetin e Edukimit në Universitetin e Prishtinës në Gjilan nga 10/2002 - 06/2005 dhe mori gradën (Bachelor BA).

Studimet Master i kreu në ISPE (Instituti për Studime Evropiane) Kolegji Univeristar ISPE Prishtinë në bashkëpunim me Universitetin e Bremenit /Gjermani. Po ashtu nga Prilli i 2013 deri në shtator të po këtij viti znj. Bajrami ka ndjekur një Semestër në Universitetin e Bremenit.

Specializimi: Politikat e BE-së

Shkalla: Master i Arteve (MA) në Studime Evropiane

Nga viti 2000 deri më 2004 ka punuar në sektor privat në pozitë të Asistente Financiare. Ndërsa në 2006 ajo fillon punën në Bankën PROCREDIT për shumë vite në Gjilan në pozitë Këshilltare e Lartë për klientë. Po ashtu në këtë periudhë ajo ka qenë edhe Trajnerë e certifikuar për t’i trajnuar të gjithë bankieret e rinj të kësaj Banke. Po ashtu ajo ka kryer edhe shumë trajnime e kurse për gjatë kësaj periudhe si:
- Kursi bazë bankar
- Trajnimi i kontabilitetit
- Menaxhimi i parave dhe financave
- Trajnim për menaxherin e projektit dhe financa

Në mars të 2013 fillon punën në Agjensionin për Zhvillimin Rajonal (Regional Development Agency), projekt i financuar nga BE i menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, në pozitë në Menagjere për Financa dhe Projekte.

Gjatë periudhës 07/10/2013 deri më 30/09/2014 ka qenë Ligjëruese pran Kolegjit ISPE në këto module:
- Politikat e Përbashkët Bujqësisë në BE-së
- Të drejtat e njeriut dhe mbrojtja ndërkombëtare
- Të drejtat e njeriut në sektorin e sigurisë

Znj. Bajrami, në vitin 2014 zgjedhet Deputete e Legjislaturës së V në Kuvendit të Kosovës. Gjatë këtij mandati znj. Bajrami e ka udhëhequr Grupin Parlamentar të Nismas për Kosovën. Brenda mandatit të Deputetes ajo ka pasur këto funksione:
- Komisioni për Integrime Evropiane, Nënkryetare e parë
- Komisioni Parlamentar për Stabilizim Asociim, Anëtare
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione, Anëtare
- Komisioni për Legjislacion, Mandatet, Imunitetet, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit, Anëtare.

Znj. Bajrami, bëhet pjesë e ekzekutivit në 2017 ku merr pozitën e Shefes së Kabinetit dhe Këshilltare e Lartë Politik në zyrën e Zëvendëskryeministrit Fatmir Limaj. Znj. Bajrami ka përvojë pune mbi 18 vjeçare.

Përveç gjuhës amtare, njeh rrjedhshëm gjuhët angleze, gjermane dhe serbo-kroate.

Ajo jeton me bashkëshortin e saj në Gjilan

Tringa Leka – Asistente e zv.Ministres

E-mail: [email protected]