Aktivitetet e Këshillit

Aktivitetet e Këshillit për Sport në vitin 2023

 • Gjatë vitit 2023 janë mbajtur 21 takime të Këshillit për Sport
 • Takimi me përfaqësuesit e Federatës së Notit të Kosovës
 • Rasti për dy gjyqtarët e basketbollit – të dyshuar për kurdisje të ndeshjeve – është dërguar në prokurorinë kompetente
 • Rasti i L.B. për kanosje – është dërguar në Prokurori
 • Rasti i L.A. që ka fyer lojtarin M.K., të KF ‘’Ferizajt’’; i njëjti ka kërkuar falje përmes mjeteve të informimit publik
 • Takimi i Këshillit për Sport me komunitetin sportiv në Komunën e Gjilanit
 • Pjesëmarrje në Tryezën e Sportit të mbajtur me 10 Shkurt 2023
 • Takimi i Këshillit për Sport me komunitetin sportiv në Komunën e Ferizajt
 • Propozimet/rekomandimet për plotësim-ndryshimin e Ligjit për parandalimin dhe sanksionimin e dhunës dhe dukurive negative në ngjarjet sportive
 • Rasti ndërmjet klubeve të futbollit “Ballkani” dhe “Dukagjini” - është dërguar në prokurorinë kompetente
 • Rasti ndërmjet KB “Bashkimi” dhe KB “Trepça” – është dërguar në Prokurori
 • Rasti i deklarimeve të gazetarëve E.S. dhe Q.K. në njërin prej emisioneve televizive të sportit – është dërguar në prokurorinë kompetente
 • Takimi i Këshillit për Sport me komunitetin sportiv në Komunën e Mitrovicës
 • Rekomandimet për kufizimin e pjesëmarrjes së tifozëve në ndeshjet e basketbollit varësisht nga statusi i tyre të regjistrimit si OJQ – janë përcjellë tek FBK
 • Broshurat e Këshillit për Sport janë publikuar në ueb faqen e MKRS-së, të cilat mund të gjenden në vegëzën elektronike: https://mkrs-ks.org/?page=1,188
 • Rasti ndërmjet KF “Deçani” dhe KF “Dukagjini” - është dërguar në Prokurori
 • Rasti ndërmjet KH ”Vushtrria” dhe KH “Prishtina” – është dërguar në Prokurori
 • Takim me përfaqësuesit e lartë të MKRS-së dhe Policinë e Kosovës, lidhur me aktivitetet ilegale në sport në territorin e Republikës së Kosovës
 • Rasti ndërmjet KH ‘Vushtrria’ & KH ‘Trepça’ - është dërguar në Prokurori
 • Rasti për gjyqtarët e basketbollit, të deleguar nga Greqia për të referuar ndeshjen Peja-Ylli, me dyshimet për kurdisje – është dërguar në Prokurori
 • Takim me gazetarin e sportit K.G.
 • Takimi me trajnerin L.I. menaxher i ekipit të Kombëtares U17 në volejboll
 • Pjesëmarrja në konferencën e organizuar nga KOK-u
 • Rasti ndërmjet KB ‘Trepça’ dhe KB ‘Peja’ – është dërguar në Prokurori
 • Takimi i Këshillit për Sport me komunitetin sportiv në Komunën e Prizrenit
 • Takimi i Këshillit për Sport me përfaqësuesit e Federatës së Futbollit të Kosovës, përfaqësuesit e Policisë së Kosovës, grupit të tifozëve “Dardanët”, kompanisë së sigurimit ‘B.S.’, para zhvillimit të ndeshjes në Prishtinë: ‘Kosova’ vs ‘Izraeli’
 • Pjesëmarrja e Këshillit për Sport në grupin punues për plotësim-ndryshimin e Ligjit për Parandalimin dhe Sanksionimin e Dhunës dhe Dukurive Negative në Ngjarjet Sportive