Ministri Gashi vizitoi shtandin e Kosovës në Festivalin e Berlinales

18.02.2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, po qëndron në Republikën e Gjermanisë ku po merr pjesë në edicionin e 68-të të Festivalit të Filmit “Berlinale”.

Ministri Gashi vizitoi shtandin e QKK-së, të Berlinales, së bashku me kabinetin e tij, ku pati rastin të shoh tregun e filmit kosovar dhe të takojë filmbërës të ndryshëm nga Kosova dhe Shqipëria.

Ministri Gashi u shpreh i lumtur në prezencën e kinematografisë kosovare në Berlinale dhe shprehi gatishmërinë për mbështetje edhe më të madhe për filmin kosovar.

Gjithashtu, ministri do të ndjek edhe shfaqjen e filmit ‘Kiem Holijanda’ nga regjisorja holandeze Sarah Veltmeyer, ku luajnë aktorët kosovarë, të cilët edhe janë të pranishëm në premierë si Florist e Andi Bajgora dhe Arbresha Grabovci Nixha.

Po ashtu, sot në tregun e filmit EFM do të shfaqen dy filmat e mbështetur nga QKK, filmi ‘Martesa’ nga Blerta Zeqiri dhe filmi ‘Kthimi’ nga Kastriot Abdyli.

Ministri Gashi do të zhvillojë edhe takime tjera gjatë qëndrimit të tij në Berlin.

Prapa

KOSOVO IN UNESCO