Lajmet

Ministri Gashi: Në Ditën Botërore të Poezisë, po e kujtojmë dhe po e përurojmë librin për Gani Xhafollin

21.03.2018

Në kuadër të aktiviteteve që janë organizuar në Kosovës për Ditën Botërore të Poezisë, nën patronatin e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, është organizuar manifestim kulturor në përkujtim jetës dhe veprës së shkrimtarit Gani Xhafollimë shumë

Ministri Gashi: Me sponsorizim në kulturë, rini, sport e trashëgimi do të kemi edhe ngritje të performancës

20.03.2018

Sot, nën organizimin e Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, u mbajt tryeza e diskutimit lidhur me aktet ligjore që kanë të bëjmë me sponsorizimin, dhe përfitimet që dalin nga këto politika të reja të MKRS-së për palët përfituese si dhe për biznesetmë shumë

Ministri Gashi ndan shpërblimin prej 10 mijë euro për medalisten e artë, Gentiana Beqa

19.03.2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS), Kujtim Gashi, në një ceremoni të organizuar, ka bërë e ndarjen e shpërblimeve për sportisten Gentiana Beqa dhe trajnerin e saj Elvin Beqa.më shumë

Kosova merr përkrahje të shumëfishtë nga Gjermania për avancim të kulturës

19.03.2018

Zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, është takuar me Ministrin e Shtetit për Evropë të Republikës Federale të Gjermanisë, Michael Roth, njëherësh edhe Zëvendësministër i Jashtëm, me të cilin ka diskutuar për bashkëpunimin dhe përkrahjen që shteti gjerman është duke dhënë për Kosovënmë shumë

Hoti merr premtime për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare të kulturës

18.03.2018

Në vazhdën e takimeve që ka zhvilluar Zëvendësministri Rexhep Hoti në vizitën e tij që po realizon në Republikën Federale të Gjermanisë, me ftesë të Ministrisë së Jashtme, në margjinat e Panairit të Librit në Lajpcig, ai është takuar me Ministren e Kulturës të Republikës së Shqipërisë, Mirela Kumbaro-Furxhi, pastaj Aleksandar Bogdanoviç, Ministër i Kulturës i Republikës së Malit të Zi si dhe një takim me Gerhard Kowar, drejtor i Austria KulturKontakt, qendër që merret me edukimin kulturor për shkollat e Austrisë dhe bashkëpunim edukativ me vendet e Evropës Lindore dhe asaj Juglindoremë shumë

previous

1-5 Nga 19

next

KOSOVO IN UNESCO