Lajmet

Në GMK u hap ekspozita “E shkuara: e ardhmja e së tashmes” e Draçinit

25.09.2017

Në Galerinë e Ministrisë së Kulturës, në kuadër të Kalendarit të Përbashkët Kulturor Kosovë-Shqipëri, u hap ekspozita personale piktorit dhe grafistit nga Shkodra, Artan Draçini, e titulluar "E shkuara: e ardhmja e së tashmes"më shumë

Kalaja e Harilaqit, atraksion turistik i rëndësisë së veçantë

21.09.2017

Kalaja e Harilaqit do të shndërrohet në një atraksion turistik. Kështu u shpreh Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, që vizitoi Kalanë e Harilaqit, ku u njoftua për së afrimi më gërmimet arkeologjike, konservimet dhe restaurimet që po bëhen në këtë lokalitet me rëndësi të veçantë për trashëgiminë kulturore të Kosovësmë shumë

Vushtrria e pasur me objekte e monumente të trashëgimisë

21.09.2017

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka vizituar sot Komunën e Vushtrrisë ku është takuar me kryetarin e Komunës, Bajram Mulakun, me të cilin ka biseduar rreth bashkëpunimit ndërmjet MKRS-së dhe Komunës së Vushtrrisë në fushat e interesit të përbashkët, veçmas për projektet të cilat janë realizuar dhe projektet që janë të planifikuara për të ardhmen në fushën e trashëgimisë kulturore, kulturës, rinisë dhe sportitmë shumë

Ekspozita e përhershme do të hapet më 17 shkurt, në 10 – vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

20.09.2017

Muzeu i Kosovës për herë të parë do të bëhet me ekspozitë të përhershme. Konceptin e saj, grupi punues i kryesuar nga profesori Gazmend Rizaj, ia prezantoi Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashimë shumë

Kontrata kolektive për punonjësit e kulturës do të nxisë rritjen e kreativitetit dhe efikasitetit në fushën e kulturës

20.09.2017

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi është takuar sot me drejtuesit e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), të udhëhequr nga kryetari Rrahman Jasharajmë shumë

previous

1-5 Nga 15

next

KOSOVO IN UNESCO